czwartek, 4 kwietnia 2013

Francuskie rożki z brzoskwiniami

Delikatne, kruche, błyskawicznie znikają z talerza.... Są idealnym pomysłem na szybki deser pod warunkiem, że macie w domu gotowe ciasto francuskie :)

SKŁADNIKI:
  • 375 g ciasta francuskiego (1 płat ciasta mrożonego)
  • 1 puszka brzoskwiń w syropie
  • 1 opakowanie budyniu waniliowego
WYKONANIE:
  • Brzoskwinie wyjąć z puszki i pokroić. Około 250 ml syropu z puszki wlać do garnka i zagotować, pozostałą część wymieszać z budyniem. Wlewać do gotującego się syropu. Pozostawić do wystygnięcia. 
  • Ciasto pokroić na 6 dużych lub 12 małych kwadratów. Na środek każdego z nich nałożyć odrobinę budyniu i kilka cienko pokrojonych w paski brzoskwiń, a następnie zlepić ze sobą przeciwległe rogi. Piec w temp. 195°C przez 15 minut.