SKŁADNIKI:
- 400 ml śmietanki 30%
- 250 g serka mascarpone
- 30 g cukru waniliowego
- 10 ml syropu amaretto
- 1 paczka podłużnych biszkoptów
- pół szklanki wywaru z espresso
- 500 g świeżych malin
- kakao
- 4 duże pucharki na lody
WYKONANIE:
- Przygotowujemy wywar z espresso.
- Do dużej misy wlewamy śmietankę, dodajemy serek, cukier waniliowy i syrop amaretto. Całość ubijamy na puszystą i jasną masę.
- Do pucharków przekładamy cienką warstwę masy, wzdłuż ścianek oraz grubą warstwę na ich dno. Następnie układamy warstwę biszkoptów nasączonych espresso, maliny i znów warstwę masy.
- Pucharki wstawiamy do lodówki na około godzinę, po tym czasie posypujemy kakao i dekorujemy malinami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz